Seireikan Tendoryu Aikido Dojo Herlev

Hvad er Aikido?

Aikido består af en lang række låse- og kasteteknikker, der udføres ved at udnytte den angribende kraft. Bevægelserne er cirkulære og harmoniske og bygger på principper fra den japanske fægtekunst, hvorfor også træning med våben, såsom Bokken (træsværd) og Jo (stav) er en vigtig del af Aikido-træningen. Aikido er ikke en kampsport, men en kampkunst, hvor der ikke findes konkurrencer eller egentlige kampe.

Aikido handler om fred, harmoni og balance, hvilket for de fleste udenforstående højst sandsynligt vil opfattes som et stort paradoks. Hvorledes kan kampkunst harmonere med et fredeligt grundprincip?  I Aikido forsøger man nemlig ikke at tvinge modstanderen til noget som helst. Man lader modstanderen gå i den retning han vil, fører ham på vej, og lader ham ved egne kræfter falde dér, hvor han naturligt vil falde.

Hvis man ser på ordet "Aikido", er det sammensat af tre dele: AI (harmoni, venskab og kærlighed), KI (sind, vilje og energi) og DO (vejen, der forener krop og kraft). Man kan altså sige, at Aikido er en vej til træning af krop og sind på basis af effektive selvforsvarsteknikker.

Når Aikido udføres af erfarne, ser det let og elegant ud. Ofte minder det mere om kraftfuld og dynamisk dans end om kamp. Umiddelbart lyder dette enkelt og ganske ligetil at lære, men Aikido er ikke noget, man lærer fra den ene dag til den anden. Det tager lang tid og kræver meget tålmodighed og ihærdig træning, men til gengæld bærer det også frugt - Både fysisk og mentalt.

 

                               

Historien bag Aikido

Skaberen af Aikido var den japanske mester Osensei Morihei Ueshiba (1883-1969). I Herlev træner vi den Aikido-stilart, der hedder Tendoryu Aikido. Tendoryu Aikido er kendetegnet ved store klare bevægelser, der udføres flydende og naturligt. Tendoryu Aikido er skabt af Kenji Shimizu Sensei, 8. Dan, der var én af de sidste "uchi dechis" (personlige elever) hos Osensei Morihei Ueshiba. Shimizu Sensei er ofte i Tyskland, hvorfra vi henter vores træning og inspiration. I Danmark findes der fire klubber, der træner Tendoryu Aikido: Fredericia, Herlev, Varde og Vejle.

 

                                Shimizu Sensei sammen med Osensei Morihei Ueshiba